Datum: 2011-11-30  |  Tid: 20:45:03 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Trött!

La mig Precis i sängen. gumman ligger i sin säng och snarkar för fullt. ;) hörs att hon är förkyld... Får hoppas De går över fort. :) hon hade feber förut så hon fick en alvedon så hoppas hon sover bra. <3 Ja fattar inte, i somras gick ja och la mig vid elva, upp vid sex och jobbade, la mig elva på kvällen och gjorde så i princip varje dag. Nu däremot kan ja knappt va vaken till nio och går ja och lägger mig då så är ja fortfarande trött dagen efter. :S så jäkla jobbigt. Får skylla på den lilla i magen. ;) får försöka sova nu och hoppas på att natten blir bättre. Har skrivit detta från mobilen så därför är all text i en klump. ^^ natti!

Datum: 2011-11-30  |  Tid: 11:38:30 Allmänt  |   Kommentarer (0)

30 November

1e December imorgon redan. Tiden går fort fort fort.

Va ju på ultraljudet i måndags och allt såg bra ut och de va bara en. ;) Skönt! Hon ville dock inte säga va de va för kön. Men men, vi får vänta och se. ^^

Va runt i lite affärer och så innan eftersom vi va framme innan elva och ul va kl två. ;) Fick komma in tjugo minuter tidigare så va klara klockan två istället för att komma in då. :P Gött!

Igår tog ja, gumman och min mormor en busstur till Profab. Ja va tvungen att ha en annan kattlåda eftersom kattfan skiter utanför. Så köpte en me tak så får vi se om de hjälper. Har fick även börja gå ut igår och de tyckte han va kul. Så får hoppas han blir bättre nu! :)

Både jag och gumman är småsjuka. :( Ja har haft ont i huvudet ett par dagar nu, vilket kan bero på järnbristen jag har men har även blivit snorig nu så antar att de har me de att göra. Gumman har krånglat jättemkt inatt och idag är hon jättesnorig hon me. :( Tur älskling är hemma! Tror inte ja fick sova mer än en timme i stöten inatt pga att hon vakna eller låg och gnällde. :( Så när hon skulle upp vid tjugo över sju så va ja väldigt glad över att älskling sa igår att han skulle ta henne idag. :) Så ja gick inte upp förrän tio över tio. :)

Nu sover gumman och älskling och jag ska hoppa in i duschen tänkte ja. Ska försöka baka lussebullar sen oxå. :)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-27  |  Tid: 17:03:44 Allmänt  |   Kommentarer (0)

1e Advent

Jahopp, redan första advent. Känns inte riktigt som de eftersom de inte är någon snö men. Istället har vi storm och regn. ^^ Härliga sverige. ;)

Under veckan har ja inte gjort så mkt som vanligt. Tvättat fönstrena har ja gjort och fått fram stakarna iaf. ^^ Storhandlade i fredags och va även in på Jysk och köpte ett täcke till gumman. :) Hon är väldigt varm av sig så hon brukar inte vilja ha de men nu är det väldigt kallt i sovrummet eftersom elementet inte funkar. :/ Får hoppas vaktmästaren kommer till veckan och fixar de!

Igår gjorde älskling första knäcken. ;) Blev inte så god. Beror antingen på fel sirap eller på formen vi hade så inte sockret spred sig. Well well, får hoppas de blir bättre nästa gång. :)

Idag är älskling och gumman i Vänersborg och hälsar på fadder faster Lisa. ;) Skämt åsido, Faster Emelie. :) Så jag har passat på att sovit en stund (vaknade med världens huvudvärk), slappat i soffan framför teven, dammsugit och skurat hela lägenheten, plockat och dammat, plockat ner lite grejer i förrådet såsom lära-gå-stol, babysitter och bilstol. Sen har ja gjort iordning adventsljusen och fått fram alla tomtar. ^^ Har dock för lite möbler och för mycket tomtar. Haha. Va lite svårt att hitta plats till alla. ^^ Några saker åker ner till förrådet igen. ;)

Nu har ja duschat och precis käkat lite. Ska snart byta sängkläder tänkte ja. De jobbigaste utav allt. ^^ ;) Men blir gött att lägga sig ikväll nyduschad i nybäddad säng.

Hoppas ni har en bra första advent!!

Imorgon är de Näl och Ultraljud som gäller. :) Hoppas bara inte de blir något krångel med tåget! Håll tummarna för att allt är som de ska med våran lilla bebis. :) Och håll tummarna för att de bara är en. ;)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-22  |  Tid: 17:59:25 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Allvar!

Nu får de va nog! Satt i soffan förut och käkade godis och kände att nu måste ja ner i vikt. (bra timing och komma på de på ^^) Men iaf. Så från imorgon ska ja äta nyttigare och röra på mig. Sluta har massa ursäkter. Trött på mig själv!! Ju mer ja går upp nu desto mer har ja att gå ner efter förlossningen. Lika bra att börja nu. Nu menar ja inte att ja ska banta för de ska man inte när man är gravid men ja ska bli nyttigare och röra mer på mig bara. ^^ MÅSTE MÅSTE MÅSTE!!

Inleder därför detta me en smarrig kycklingsallad sen. :) Mumma!

Fått upp julgardinerna idag. ^^ Lite småirriterad för dom nya gardinerna ja köpte som är svarta ser ut att va mörkblå. :'( Men de får gå.

Ska försöka tvätta fönstrena imorgon också och ställa fram stakarna. Får se hur de blir me de. ^^

Ha de bra!



Nu är du 17 veckor gången (eller gravid i 18:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ökar du eventuellt snabbt i vikt, även om du inte äter så mycket. Enligt experter styrs din viktökning under graviditeten i huvudsak av dina gener, så var inte hård mot dig själv om du tycker att du går upp för mycket i vikt. Ät hälsosamt, med mycket frukt och grönt och kom ihåg att det är meningen att du ska bli större nu. Din bebis första rörelser brukar mest kännas som små kittlingar, men de blir större och tydligare med tiden. En del bebisar sparkar mycket och ofta, andra är lite mer stillsamma. Och vissa är riktiga nattugglor.
-


Datum: 2011-11-22  |  Tid: 09:51:44 Allmänt  |   Kommentarer (0)

22 November.

Gud va fort tiden går!! Redan första advent på söndag... Känns verkligen inte som de eftersom de fortfarande är varmt ute och ingen snö. ^^

Va på Jysk igår me gumman och mormor. Köpte ett par fina julgardiner men när ja kom hem såg ja att dom va för korta. Så mamma va snäll och körde tillbaka mig så ja fick lämna tillbaka dom och åka till Netto ist & köpa ett par där. Fanns en hel del att välja mellan och ja hitta mig ett par jättefina. :D Ska ner idag och köpa mer. ;) Dock är de panelgardiner som ja inte vill ha egentligen men de får gå. ^^ Har inte råd att köpa massa gardiner. ;)

Efter gumman somnat igår så satte vi på en film. "Crazy, Stupid, Love" Svinbra film! :D Rekommenderas verkligen!! Blev sängen efter de för va jättetrött!

Idag har jag hunnit sätta igång en maskin, dammsugit hela lägenheten, bäddat sängen, plockat i köket, fått på mig & gumman kläder och lite smink på mig. ^^

Natta kommer hit en sväng sen och sen ska ja försöka komma iväg & handla lite har ja tänkt mig. Får se hur de blir. ^^

Tänk att gumman redan går. Herregud, vart tar tiden vägen? En månad sen hon tog dom första stegen och nu springer hon fram här. Imorgon är hon elva månader, inte långt kvar tills hon är ett år. Ojojoj. Lilla gumman. ♥

Ha de bra!

Datum: 2011-11-20  |  Tid: 13:57:21 Allmänt  |   Kommentarer (2)

Det måste vara...

sparkar ja känner? Eller?
Ända sen typ vecka 13/14 har ja haft som ryckningar på höger sida av magen. Vissa dagar mer och vissa dagar mindre. :) Även lite längre ner på magen också.


I fredags kom först Natta och Neo och hälsade på en stund och vid sju kom Lollo. :) Ja la då gumman och sen kolla vi på Idol. Fast vi tjata mest så lyssna inte så bra på låtarna. Haha. ^^ När första delen va slut så va båda två jättetrötta så vi struntade i att kolla vem som åkte ut. XD Ja gick & la mig och Lollo åkte hem. ;)

På lördan va ja & gumman me mamma till Säffle en sväng och sen stallet. Åkte sen hem och Lollo kom. :) Så blev hon kvar hela dagen. ;) De kom några och kollade på kökssoffan så ja hoppas dom vill ha den. ^^ Sen vid fem kom mamma och hämtade gumman. Vi satte då på en film, "From Within" tror ja den hette. Väldigt konstig film tyckte vi. ^^ Satte sen på "Drive" som vi båda trodde skulle va jättebra men den va hur seg som helst. Lite tråkigt men. Efter de åkte Lollo hem och ja gick & la mig. Hade Spike över natten också. :) Ja har vaknat ett par gånger inatt för har varit kissnödig som vanligt men gick inte upp förrän tio. Mycket skönt. :)

Upp, käka frukost och sen städade ja. Dammsög och skurade. Mamma kom sen med gumman. :)

Nu sover hon och ja har precis käkat pyttipanna och ägg. :)

Ska väl inte göra så mycket mer idag. Blir säkert film med älskling ikväll eftersom han varit borta hela helgen.

Går in i veckan 18 på tisdag och ska på UL nästa måndag. Vart har tiden tagit vägen? Tycker inte de är längesen jag var på gymet och trodde jag hade ansträngt mig för mycket för mådde illa hela tiden. Haha. Då va ja bara i vecka fyra när jag tog testet. Herregud. ^^ De går undan. :)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-18  |  Tid: 16:03:46 Allmänt  |   Kommentarer (0)

18 November

Igår på dagen va Sandra här och höll mig sällskap. :) Kolla på tv och tjöta som vanligt. ;)

Runt sex kom Lollo och hämta mig oså åkte vi till Konsum & köpte godis och sen vidare till bion. Kollade på den nya Twilight filmen "Breaking Dawn" & fy faen va bra den va!! :D Vill se den igen. Haha. Längtar verkligen till nästa kommer. :D Synd att de är sista filmen nu bara. :/ Men så e de. ^^

Idag har jag, gumman och min mormor tagit en busstur ut till EuroCash. ^^ När vi gick på va de fyra rullatorer och sen min barnvagn så de va ganska fullt och ganska krångligt när folk skulle av. Haha. Sen kom de på en till barnvagn oxå. ^^ Tyckte synd om busschauffören. :P Va in & handla och sen in på Jysk en sväng och sen åkte vi hem. :) Hemma stid Kattis och väntade på parkeringen så vi har druckit the och tjatat. :)

Nu sover gumman och jag har plockat lite. Vaktmästaren har vart här idag också för att sätta upp en brandfilt, kolla brandvarnaren och kolla vattenläckage. Så fick passa på att säga va som va fel me bla elemten. ^^

Nu kommer snart älskling hem oxå. :) Han ska bort under helgen, till en kompis & lana. :P Så ikväll ska ja & Lollo kolla på Idol och imorgon ska gumman sova hos sin mormor och jag ska inte göra ett skit! Bara ligga i soffan och slappa. :) Ska bli riktigt skönt. ;)

Så är de någon som inte har något att göra imorgon kväll är det bara att höra av sig. ;)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-16  |  Tid: 11:44:20 Allmänt  |   Kommentarer (1)

16 November

Jaaaaa. Då va de längesen ja uppdatera igen. ^^ Har tänkt gjort de flera gånger men aldrig blivit av. ^^

Va ju i Frändefors under helgen. :) Va även och hälsa på farmor och Claes och de sluta me att vi åkte in till Trollhättan oså fick vi en pulka till gumman. :) Så nu kan snön komma. ;)


Va gjorde vi mer tro? Käka tacos gjorde vi och hade de trevligt. :) På söndagen va älskling och Rasmus på vattenpalatset och under tiden va ja, gumman och hennes farmor och kollade i olika barnaffärer. :) Gud va mkt fint dom har! Man skulle va miljonär. ;)

De va då ingen höjdare me tåget! Vi har en alldeles för stor vagn för de. Haha, den va för bred för trappan så fick lyfta den jättehögt för att få in den. ^^ Lite jobbigt kanske. ;)

Sitter och funderar på va vi ska köpa för sittvagn till gumman. Behöver ha en lite smidigare när vi åker tåg mm. Sen den vagnen vi har nu går bara in i mammas bil om man tar av hjulen så vill ha en mindre. Vi ska absolut inte göra oss av me den vi har för den kommer va jättebra under vintern när de är massa snö. :) Så vi ska inte byta vagn utan ha en till som är lite smidigare när man reser oså. :) Underlättar så mkt! Ja vill ju dock inte egentligen att hon ska sitta framåt än för tycker att hon är för liten men... Kommer ju inte använda den andra hela tiden så. ;)

Dessa funderar jag mellan :
Brio Race 2010

Eller en 2me New York

Brio'n är ju mer stabilare oså men en trehjulig är smidigare. Har verkligen beslutsångest. Tittade och kände på en sån trehjulig vagn och ja gillade den. Men ja vet inte... Får fundera på de. Har till den 28e på mig. :) Men lutar nog mest åt den trehjuliga.

Någon som har några tips? :)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-11  |  Tid: 20:28:26 Allmänt  |   Kommentarer (0)

111111

De omtalade datumet. ^^

Ligger i soffan med magen upp i vädret och idol på teven. Min kära gubbe spelar wow och min älsklings dotter sover. ♥

Imorgon åker vi som sagt till Frändefors och kommer hem på söndag. :) Ska även passa på att hälsa på farmor och hennes gubbe ifall dom e hemma. :) Man får hoppas.

Idag har ja inte gjort nånting alls. Har haft långtråkigt och gumman har varit gnällig. :/ Men har fått de städat iaf så de e skönt. ^^

Ha de bra!

Datum: 2011-11-10  |  Tid: 15:27:16 Allmänt  |   Kommentarer (1)

10 November

Igår kom Lollo hit på en kopp kaffe. :) Satt och tjata & lyssna på musik. ;) Sen kom älskling och gumman hem så busa lite me henne. ^^ Sen beställde vi pizza och även Lollo va kvar och käka. :) Mumma va de! ^^ Gjorde inte så mkt på kvällen. Älskling spela och ja kolla på Greys Anatomy. ^^

Inatt vet ja inte va de va me gumman. Hon vaknade och åt tre eller fyra gånger inom 5 timmar. :S Så blev inte så mkt sömn. Jämt innan sju satte ja på musik på mobilen så hon somna och sov till fem i åtta. Sen fick vi upp.^^

Typ de första gumman gjorde efter att vi gått upp var & ställa sig upp och ta några steg. :) Så duktig så. :)

Annars har vi vart hos mormor och morfar typ hela dan. ^^ Nyss vart iväg och handlat lite också och nu sover gumman så ja passar på att blogga. ^^

Snart slutar älskling jobbet också. :)

Imorgon vet jag inte va vi ska göra men på lördag ska vi åka till älsklings mor i Frändefors och va där över natten. Ska bli trevligt. :) Jobbigt bara att tåget går åtta på morgonen. Haha. ^^

Nä ska ta mig en smörgås nu, blev hungrig. ;)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-09  |  Tid: 14:02:33 Allmänt  |   Kommentarer (0)

9 November

Nu va de ett tag sen ja bloggade så kanske får försöka mig på ett inlägg. ^^

Älskling och gumman gick precis för dom skulle ta en promenad me Markus. Ja ska snart hoppa in i duschen tänkte ja och sen slänga mig i soffan. ^^

Städat har jag gjort idag. Känns som ja gör de varje dag. ^^ Men men. De går fort att dammsuga av, tur att man inte har större lägenhet. ;) Storstädade ju höromdan så va inte så mkt ändå.

Va har vi gjort de senaste de?

I fredags va ja bort till Sara på en fika och sen hem. Emelie kom oså åkte vi och handlade. Käkade tacos och efter att gumman somnat så satte vi på en film. Paranormal Activity 3. Va som dom andra typ. Ja va ju lika rädd som vanligt. Haha. Synd bara att de va dåligt kvalité för när de va mörkt såg man inte så mkt. Men men. ^^

Tror inte vi har gjort så mkt annars.

Igår va ja, Marie och Linda & barnen ute på en promenad i typ två timmar. Härligt!

Idag vet ja inte va vi ska göra mer. Ska försöka iväg och handla iaf och kanske en liten promenad me Marie.

Gumman har snart fyra tänder nu. :) En som syns jättemkt, en som snart syns mkt och två som precis brutit ut från tandköttet. ;)

Går gör hon mycket också. Jätteduktig! :) Va iväg och köpte ett par skor till henne häromdan för tänkte att hon ska få gå lite ute, typ när vi går till mormor oså. :) Dock tycker hon inte om att ha skor på sig så hon får vänja sig lite me dom först. ;)

Nä nu skulle Lollo komma på kaffe så får slänga mig i duschen. ;)

Ha de bra!

Datum: 2011-11-03  |  Tid: 09:23:08 Allmänt  |   Kommentarer (0)

3 November

Klockan är nu lite efter nio och jag har hunnit med att fyllt diskmaskinen, dammsugit, bäddat sängen, vikt massa tvätt, plockat och ätit frukost. Vi gick alltså upp lite tidigare idag, nämligen klockan sju. Då hinner man få mycket gjort. ^^

Idag vet ja inte riktigt vad vi ska hitta på. Gillar inte såna dagar. Tiden går så sakta då! Men nu är älskling ledig fredag, lördag & söndag och de ska bli skönt! :D

Igår hitta vi våran hamster död. :'( Va nog skönt för honom för han har inte alls vart pigg de senaste. :( Så har väntat på detta. Skönt att de är över för honom! Så får se om de blir lite begravning för honom idag.

Gumman har vart JÄTTEgnällig dom senaste dagarna. Blivit sur för ingenting och varit på allmänt dåligt humör. Ja har funderat på om de vart tänder på gång och mycket riktigt, igår såg älskling en tand i överkäken.

Nyss va gumman skitförbannad för ja sa till henne att hon inte får va vid kattmaten så då skriker hon. Suck. Temperament har hon iaf!

Glömt allt ja tänkt skriva så kanske blir ett inlägg till sen. ^^

Ha de bra!

Varför inga kommentarer??

Datum: 2011-11-02  |  Tid: 08:11:29 Allmänt  |   Kommentarer (0)

2 November

Ja då va de November då, ^^ Inte långt kvar till gumman blir ett år. Usch va tiden går fort!

Va ju som sagt på kalas hos mormor & morfar i söndags. Trevligt & träffa släkten. :) Va där i flera timmar & även älsklings far & småbröder kom. Gick sen hem och dom hängde me. Kollade säkert på film på kvällen. ^^

Igår städade ja. Plockade, damssög, tvätta två maskiner och tog disken. Gick sen ner till mormor & morfar och fick smaka på jättegod mat. Lax och den där nya såsgrejen dom gör reklam för. Mumma! Hem efter de & gjorde mig iordning och sen gick jag bort till Linda, Johan, Robin & Adam. :) Marie, Alvin och Noah kom sen och även Tomas & Didrick. Satt och tjöta oså och sen tog jag och Marie sällskap hem. Gick in me gumman och sen tog ja & Diddi en promenad. :) Hem, la gumman, käka mat, kolla på tv & la mig tio i nio. Haha. Va så jävla trött. ^^

Gumman fortsätter "krångla" på nätterna. Somna vid sju/åtta med en flaska välling, vaknar runt tio & äter en flaska. Vaknar vid tre & äter en flaska, vaknar vid sex & äter en flaska plus är vaken en bra stund men somna sen om och vaknar halv åtta/åtta. Dock är de inte en hel flaska hon äter varje gång hon vaknar för hon brukar dricka upp de som blev kvar. Men ändå... Hoppas verkligen hon börjar äta mat på dagarna nu så hon kan börja sova bättre!

Hon har fått dagisplats oxå. :D På Elisebergsdagiset "Larven". Med start 30/1-12 :) Blir nog roligt för henne!

Idag kommer Diddi hit på kaffe. :) Funderar på om ja ska sticka iväg till affären snabbt innan för måste ha kattsand. Vi får se.

Ha de bra!